Balkongfint

Idag har solen skinit som vanligt och det har varit 18 grader varmt...i skuggan. Är det februariväder? En helg som denna ska man stå vid starten i Oxberg och frysa häcken av sig  i -15 grader före en start i Tjejvasan och inte plantera blommor på balkongen i +25 grades värme. Jag läste i tidningen att det varit superföre och banrekord sattes i årets upplaga. Det är helt klart så man önskat att man stod med på startlinjen och satt ett personbästa i superföret. Men men, det får bli ett annat år det.

Som sagt den här Vasaloppshelgen har jag fixat till balkongen med lite fräscha vårblommor. Köpte ett 6-pack med påskliljeknölar,10-pack med Penséer, planteringsjord och lite fina krukor på Bauhaus igår och så har jag planterat idag. Det blir genast lite piffigare, trots mina urfula balkongmöbler i vit plast....Måste verkligen skaffa nya nu till våren. Det får nog bli ett projekt när Henrik kommer ner till påsk, så kan man verkligen få njuta av en fin balkong till sommaren.

Melodifestival (2)

Phu!
Det löste sig ju till det bästa det där om tur var. Inga Pizzor och inga Ryska Vodkor till varken final eller 2:a chans. Jag gillar tvillingarna dom är supercoola, helt klart värdiga deltagare i finalen!
Och som sagt heja Sanna, en favorit till seger från min sida!!
It takes just a minute..trallallaaa

Melodifestival

Jag måste ju göra som de stora kvällstidningarna gör och blogga direkt under melodifestivalen (Tack SVT's webTV för er direktsändning på webben!).

Men hörrni, vad är det för scheisse?? Jag säger bara The Nicole och Andra Generationen!! Mein Gott vilket skit!! Ska vi skämma ut hela Sverige genom att skicka en Kebabpizza till Eurovisionsschlagern?? Då utvandrar jag till...hm ja just ja, jag är ju redan utvandrad... 

Ja det fanns ju några ljusglimtar också och det var faktiskt Sanna Nielsen (Sicken superlåt!!!), Carola och de två tvillingarna. Faktiskt lite klass måste man säga.

Förkyld

Host, snörvel, feber och snor. Förkylningen är här. Jag gick just härom veckan och skröt över att jag inte varit ordentligt förkyld på över ett år. Det skulle jag aldrig sagt. Det startade lite lätt med halsont i tisdags och sedan har det bara eskalerat. Idag spenderar jag lördagen i sängen och har bullat upp med bok, dator och te.

Faktum är att det kan vara lite mysigt på ngt vis att vara lite lagom sjuk. Det är ok att ligga i sängen hela dagen, slumra lite, läsa lite, lyssna på Mix Megapol på webradion. Baksidan på det hela är att jag skulle behöva handla lite, både mat och apoteksvaror, och det tar emot att ge sig iväg någonstans. Kanske struntar jag i shoppingen och lever på det som redan finns i kyl och frys och härdar ut med en igentäppt näsa :o)

                                               image17

solsken

Tro det eller ej, men jag sitter nu och skriver mitt inlägg på balkongen iklädd endast långbyxor, kortärmad tröja och barfota i ett par tofflor. Kanske kan man till och med få lite begynnelse till solbränna om man har tur. Det här kanske är fördelen med att bo i söder- tidig vår! Visst vindarna är kalla, men solen är varm och skön, vårfåglarna kvittrar och det är riktigt njutbart- i februari!

Jag ska senare ge mig ut på den obligatoriska söndagslångpromenaden men först ska jag njuta en stund till på balkongen och jobba på att förändra min nu bleka, något grönskimrande hudfärg till en trevligare bruna nyans :o)

Nya bekantskaper

Jag har blivit svensklärarinna! :o) Det är svårare än man kan tro. Visst kan jag snacka svenska, men hur språket är uppbyggt...ja det är jag ingen fena på.

Så här är det. En dag förra veckan dök det upp ett mail i inboxen från en intern adress, där det var en Sabine som undrade om jag inte kunde hjälpa henne och sin man med sina svenskstudier. Dom läser svenska för att så småningom uppfylla sin dröm att flytta till Sverige. En semesterresa i Svearike gjorde att dom blev förälskade i landet och bestämde sig för att en dag flytta dit. Språket behöver man, så sagt och gjort började dom en kurs i svenska, och för att komma lite fortare framåt tog dom kontakt med mig.

Självklart svarar man ja på en sådan fråga. Det är ju inte så att jag har obegränsat med bekanta här nere, så jag såg det också som en chans att eventuellt hitta ett par nya vänner. Nu har vi bara setts ett par gånger hittills, men det är helt klart supertreviga människor som jag kan tänka mig umgås mer med.

När man minst anar det dyker det upp ljusglimtar i mörkret.

RSS 2.0