Sol, besök och glass

Idag är det fredag och ännu en vecka har passerat i världens fart. Solen skiner och balkongmöblerna har äntligen blivit invigda på riktigt med middag ute igår kväll.

I onsdags eftermiddag ficks jag besök av Alice och Pernilla. Dom fick sig lite extra sightseeing på vägen hit eftersom dom missade att stiga av flygbussen i Reutlingens centrum, men som tur är tar bussen bara en rundtur och kommer snart tillbaka igen :o)

I eftermiddag har det blivit en runda på stan med mest fönstershopping. Den enda som fått lite nytt är Alice som fått lite fina sommarkläder. På vägen hem stannade vi på ett glasskafé och åt varsin "liten" glass. Schocko Traum var namnet och innehållet var Chockladglass, Pistageglass, Chokladmousse och Pistagecreme...och så lite grädde. Mmmmums! Ett par timmar efter frossandet och en långpromenad är vi fortfarande proppmätta.

Cykeltur

Igår var det strålande sol i Reutlingen och 19 grader varmt. Njubart minst sagt. Jag slog upp ögonen strax före halv nio och rafsade fram kartan över cykel- och gångvägar i området. Nu skulle mountainbiken för första gången på allvar få sig en runda på tysk mark. Jag tittade ut en fin rutt, laddade in den i GPS:en i huvudet, åt frukost och gav mig iväg i halv elva snåret. Det blev kan man säga inte riktigt som jag tänkt mig:

Problem 1: Den inladdade kartan i huvudet stämde på ngt underligt vis inte överens med verkligheten....
Lösning: Skitsamma jag får väl se var jag hamnar, hur fel kan det bli....

Problem 2: Det är ett gytter av små vägar och stigar när man kommer ut i dessa skogar = Vilse
Lösning: Fråga en hurtig joggare om vägen

Problem 3: Vilse igen....
Lösning: Se fråga 2

Problem 4: Jäklar anåda vad det är kuperat i det här landet
Lösning: Finns ingen; Det är bara att växla ner till lägsta växeln, trampa på och flåsa som en flodhäst

Väl hemma igen efter en timmes flämtande var det lyckokänsla deluxe! Cykling är nog fasen den skönaste mortionsformen sommartid!

Vår?

Idag är det den 19 April, nästan en hel månad sedan det senaste inlägget. Bloggen har inte dött, jag lovar, den har bara haft lite vårvila. Sanningen är den att det har varit mycket jobb under den här tiden och det har i princip bara varit jobba-äta-sova som har gällt. Helgerna har också varit upptagna, dels av besök av mor, mormor, Erik och Kalle, som var ner för ett par veckor sedan och dels av Sverigebesök.

Jaha och så temat vår. Min fråga är: Var är den? Vintern har ju lyst med sin frånvaro, om man med vinter menar snö och kyla. I och med detta faktum försvinner ju också våren. Vår för mig är smältande snö och snödroppar som letar sig upp genom denna, smältvatten droppande från taken och känslan av den första solvärmen när man sitter och lutar sig mot en södervägg. Det blir tyvärr inget av det när man har vintrar med bara + grader.

Här nere visste jag inte riktigt vad jag hade att vänta när det gäller årstider, men vad jag förstått beter sig inte vädret speciellt normalt här heller. 20 grader varmt i februari och snö i mitten av april hör inte till vanligheterna, men så har det sett ut i år. I början av den här veckan var det riktigt kyligt och i onsdags snöade det hela dagen. I går slog det om och jag var ute och promenerade i kortärmat i 18 gradigt solsken.

Vädret är konstigt, men förhoppningsvis kommer vintrarna tillbaka så man får njuta av våren.

RSS 2.0