Bloggpaus

Närå, jag har inte försvunnit, men behöver ett litet break. Jag lovar att återkomma när lusten och orken att blogga åter infunnit sig. Kanske dröjer det ett par dar, kanske ett par veckor, det får tiden visa.
Hej på er så länge!


                                                
                                                   Inte Selma, men en skön pausbild    


Energiläge låg

En hel vecka har gått utan ett enda inlägg. Har varken haft lust eller inspiration att klottra ner ngt, men jag fick en spark i baken av min kära lillebror, att nu jäklar är det dax.

Jag ska börja mitt inlägg med att lägga in en bild på min smala lilla katt Selma. Hon är inte som andra katter och fläker gärna ut sig på köksmattan:

                                       

Min storebror Daniel påstår att hon ser ut som en fästing - ett pyttelitet huvud på en stor kropp och ett par sprattlande ben som sticker ut...Fisigt tycker jag :o) Här en mer smickrande bild:

                                       

Veckan har varit intensiv med det nya jobbet och jag tror det kommer bli jättebra. Första veckan har det mest blivit att försöka läsa in sig på vad som pågår, bekanta sig med allt nytt folk och förstå hur rutinerna funkar. Det kommer nog hur som helst inte att bli så svårt att smälta in och jobbet kommer att bli kanon, det är jag säker på. Nästa vecka kommer jag mest att tillbringa ute i produktionen och lära mig massor.

Veckan avslutades tyvärr i sorgens tecken då vår lilla farmor gick bort tidigt på fredag morgon. Det känns lite overkligt att hon är borta. Hon blev nästan 90 år och har levt ett helt friskt och aktivt liv nästan ända till sista dagen. Vi gläds åt det, men hon lämnar ett stort hål efter sig och vi kommer att sakna henne enormt. Vila i frid lilla farmor!

                                                                               

Spännande morgondag

Sorry Karlslok, jag är för SNÅL för att köpa en ny kabele :o) Men till din glädje så kan jag meddela att det kommer bilder ändå inom kort av två anledningar. Dels har jag köpt en ny mobil som faktiskt har kamera (!!!), min gamla dinosaurie till telefon har fått gå i graven. Det är nästan så man fäller en tår :o) Jag hoppas att min lillebror kan lära mig att mobilblogga ;o) Fortsättningsvis är telia så vänliga att skänka en digitalkamera när man beställer ett internetabonnemang, och med den gissar jag att det ingår en kabel.

I morgon är som sagt en spännande dag! Jag börjar mitt nya jobb. Nu har jag varit ledig och slöat i tre veckor lite drygt. Det har varit fantastiskt skönt och jag vet inte hur länge sedan det var jag var ledig så här länge, men nu ska det bli kul att sätta igång med det nya!

Jag återkommer och berättar hur det går ;o)

Var är kabelen??

I en flytt vet man aldrig vad som kan hända och vad som kan försvinna. Den här flytten har min anslutningskabel kamera/dator gått upp i rök. Jag hade med glädje lagt upp lite bilder på vårt ickerenoverade hus för att ni skulle får se hur "fint" vi har det på sina ställen, men den lille kabelrackarn är spårlöst borta. Min jakt går vidare...

Vi har faktiskt satt igång redan med ett litet renoveringsarbe på övervåningen. I sovrummet och TV-rummet låg en hemsk ( och jag menar hemsk !!!) vit korkmatta med glitter!!!! Ja utropstecken igen, för vem fan lägger in ett glittrigt golv?? Vi var glittriga, strumporna var glittriga, till och med katten var glittrig.

Hur som helst så startade vi boendet i det blå huset med att ta bort glittermattan. Under alla fula plast- och fuskgolv i det här huset ligger fina trägolv som vi planerar att ta fram överallt. I sovrummet var det enkelt, där var korkmattan limmad på masonitskivor, som visserligen var spikade med en miljon småspik, men det var enkelt att få bort. Mattan i TV-rummet gav oss lite mer arbete, den var limmad direkt på ett fiskbensparkettgolv. Tyvärr var parketten så pass vattenskadat att vi beslutade oss för att ta bort den med, men under det låg ett likadant trägolv som i resten av huset, vilket vi båda ändå tycker är finare än parketten.

När den förbenade kabeln är funnen ska ni få se resultatet :o) Men den slutgiltiga planen är att slipa och olja golvet i TV-rummet, och i sovrummet kommer vi nog att måla golvet i en ljusgrå ton. Det är planen idag, men det hinner ändra sig många vändor på vägen :O)


Grannar är bra att ha!!!

Välkommen till min nya blogg!! Jag och lillebror har tänkt hjärnan i småbitar för att hitta på något nytt lämpligt namn till den. Vi kom överens om att damen jag haft i Germanien är ju rikitigt lik mig, så hon måste få stanna. Därför letade vi som små gnuer med ljus och lykta i Asterix land efter ett lämpligt namn. Damen i fråga heter ju Bonemine (gift med byhövdingen Majestix), men det tyckte vi klingade lite tråkigt, men Lillfixa föll oss i smaken. Hon är inte direkt någon frontfigur i Asterix, och matchar väl inte mig direkt utseendemässigt heller :o) men man kan ju inte få allt...

                                                                         
Lillfixa är en vacker gallisk flicka som är förlovad med Tragicomix. Hon är den galliska byns vackraste invånare, och alla män, särskilt Obelix som förälskar sig, har ett gott öga till henne.
 
Lillfixa passade också bra in på vad bloggen förmodligen kommer snöa in mycket på, nämligen renoveringar och småfix.

Och, nä, vi har inte fått ngt internet än. Inte telefon heller för den delen, men den är i alla fall på G!! Min kära sjöman är väldigt duktig på att att ta snabba beslut, det kom vi fram till är en rest sedan officerstiden (Ett felaktigt beslut är bättre än inget beslut alls), men alla beslut är inte alltid helt genomtänkta. Ett exempel är när han i början av december blev så förbannad på Telia så han sa upp sin benakantskap med dom, dvs sa upp varenda abbonnemang som är kopplat till telia. Det var kanske inte så smart eftersom vi nu måste koppla in skiten igen, och det tar tid!!!

Telefonen är beställd den 21:a december, den blir inkopplad den 8 januari (visst det har varit helger, men vad fan!!!). Internet (också det blir via telia... :o) kan man inte beställa förrän telefonen är inkopplad (???!!!!), och det kan ta upp till 10 dagar att få anslutet. Varför man inte kan lägga beställningen innan så det är klappat och klart när dom kopplar in telefonen, eller till och med kan koppla in bägge smatidigt är för mig en gåta, men, men....

Hur som helst sitter jag nu och tjyvsurfar på en av grannarnas oskyddade internet, vad gör man inte för att få kontakt med omvärlden???

RSS 2.0