Bedårande!!

Är inte den här lilla varelsen alldeles bedårande??!! Kan man få ha en sån här hemma i vardagsrummet?

                               
                              Fotot är snott från Expressens nätupplaga.

Lek

Jag har suttit en stund och slumpläst lite bloggar och hos mymlan hittade jag denna lek:


"Hugg närmsta bok intill dig.

Slå upp sidan 56.

Skriv ned den femte meningen på den sidan på din blogg tillsammans med instruktionerna."


Sagt och gjort! Jag gick till bokhyllan och högg den boken som låg överst. Det råkade bli en Patricia Cornwell deckare, inköpt på Birminghams flygplats, som jag inte ens hunnit med att läsa. 5:e meningen på sida 56 lyder: 
"She talkes soothingly to it, strokes its silky feathers as it tries to right itself and fly, and its head lolls from side to side."

Eftersom jag inte läst boken har jag ingen aning om vad som händer, men hur som helst har en fågel flygit in i ett fönster :o) Kanske blir spännande, måste nog läsa den när nuvarande tagit slut. 

Konstig lek, men lite kul :o)

 


1 Vecka sen sist

Japp det var det faktiskt. en hel vecka har gått och jag har inte haft tid att blogga. Aj aj aj sicken försummelse :o) Men nu är jag tillbaka igen. Anledningen till uppehållet är sjöbusens besök och hemresa till Sverige. "Vad fasen, man kan väl blogga fast sjöbusen är på plats" kan man ju kanske tycka, men det bli liksom inte av. Har ingen lust att hänga framför datorn och vara asocial när jag äntligen, äntligen har besök. Dessutom var det 6 veckor sedan vi sågs, så det finns lite att avhandla.

Helgen i Sverige har varit fantastisk och vi har tillbringat den i goda vänners lag ute på Länsö utanför Östhammar. Där har det blivit lite fiske (fick avbryta pga av ymnigt snöande), mycket eldning i kaminen för att hålla värmen, mycket god mat och bastu och isvaksbad. Det senare är jag mycket stolt över att ha vågat och klarat av, det var nämligen första gången....men inte den sista om jag får chansen. Det var kallt och det kändes som om hjärtat stannade i ngn minut, men det var njutbart konstigt nog att krypa ner i nollgradigt vatten. Tyvärr låg kameran här hemma i Tyskland så några bildbevis finns inte.

Carpe diem??

Jag har kommit på att det där med Carpe diem inte riktigt är min pryl, åtminstone inte varje dag. Jag lever för det mesta med att längta efter saker och ting, eller allra oftast efter sjömannen. Kanske blir det bättre när vi får ett riktigt liv ihop och när vi faktiskt ses mer än max ett par helger i månaden...

Men det där med att se fram emot saker, är det så himla illa då, eller är det att leva i nuet som är meningen med livet? När man har saker att se fram emot och att längta efter blir det så mycket härligare att ses när man väl ses. Att längta är inte alltid förknippat med glädje, och det rinner en hel del längtanstårar emellanåt, men det rinner också några glädjetårar när tiden hunnit ikapp det man längtat efter. 

Man får helt enkelt leva i nuet ett par dagar när det bjuds, och resten av tiden får man se fram emot dessa stunder :o) Nu ska jag längta i 11 timmar till sedan ska jag leva i nuet i en vecka!

Flum, flum?? ;o)

Trevlig söndag!

Julklappsinköp

Idag har jag faktiskt klarat av de flesa julklappsinköpen. Otroligt tidigt för att vara jag. Men jag måste få gå för mig själv på stan och sköta dom där bestyren, och när jag räknade helgerna framåt insåg jag att det var den här helgen som gällde. Helgerna som kommer har jag antingen besök, är i sverige och besöker vänner, eller har planerat in flyttstädning. Lite skönt är det att det är klart och jag slipper den där trängseln och julstressen, men jag gillar också att gå runt bland juldekorationerna och insupa julkänslan. Det får bli nästa år helt enkelt, så blir det när man ska flytta mitt i julstöket.

I vår familj har vi gjort det enkelt för oss. Eftersom vi alla är vuxna så nöjer vi oss med en julklapp var (ja, alla utom storebror är nöjda med uppgörelsen, han älskar nämligen paket). Så varje år på hösten har vi lottdragning om vem som ska köpa till vem. Smidigt, och man kan satsa lite mer på en riktigt bra julklapp till en person istället för att ränna runt som en galning och leta efter ngt till alla. Lite fusk brukar det bli eftersom jag och svägerskan brukar smygbyta lite julklapp ändå :o)


Fix fix och lite mer fix

Mitt huvud börjar så smått koka över av allt fix. Det har varit nånting varenda dag den här veckan och hjärnan går på högvarv för att jag inte ska glömma bort något viktigt. "Vaddå, det är väl inte så mycket" säger min verkligen förstående sambo. Nej, kan man tycka att det inte är så mycket att ringa ett eller två samtal, fylla i uppsägningsformulär och vara hemma för lägenhetsvisningar och besök av flyttfirmor, men det stjäl mycket energi. "Du intresserar dig ju inte" fick jag höra igår av den samma när han satt och surfade på hemförsäkringar och jag inte riktigt orkade lyssna. Jo, jag intresserar mig, men jag överlåter med glädje och utan kontrollbehov valet av försäkringsbolag. Skulle jag behöva bekymra mig om allt på svenska sidan skulle min hjärna med säkerhet koka över.
 
Så vad har jag kvar då?
- Bankbesök (brådskande, måste fixas inom kort)
- Papper på att jag betalt arbetslöshetsföräkring - besök hos Arbeitsamt
- Skicka in ansökan om medlemskap i A-kassan
- Besök på rådhuset för att skriva ur mig ur landet
- Väntar på bekräftelse på flyttfirma och datum - flyttplanering

Ja, jag kommer inte på något mer. Kanske har jag saken under kontroll.


Min lilla kisse!

Det finns många fördelar med att flytta hem till Sverige igen. En stor sådan är ju att jag får tillbaka min lilla misse Selma. Selma har blivit tillfälligt adopterad av mamma och pappa medan jag varit i utlandet. Enligt mamma har Selma inte varit helt säker på om hon vill flytta till ett blått hus, men efter noga överläggande och djupa samtal vill hon nog det :o) 

För er som inte känner Selmis, så kan jag berätta att hon är en skeppskatt, dvs hon har en extra tå på varje fossing. Det gör att hon har lite ovanligt stora fötter och på framtassarna ser det ut som hon har tumvantar. När hon var kattunge hade hon en väldigt rolig gångstil på grund av sina alldeles för stora fötter :o) Hon är min lilla ögonsten den lilla varelsen. 

Sjömannen däremot påstår att han inte ser någon som helst nytta i att ha en katt, och speciellt en katt som inte kan stava till att fånga möss. Hon har fångat en fågel en gång på balkongen, men där var det nog pippin som hade extrem otur och flög in i tassen på henne. Men innerst inne vet jag att han tycker lika mycket om Selma som jag. Som gott exempel kan jag ge att han hälsar på henne innan han bemödar sig att hälsa på mig när han kommer hem till helgen. Vem ligger då närmast om hjärtat?? :o)

Kvinnogöra??

Jag kom på att jag missade att berätta om det mest häpnadsväckande av allt som jag upplevde på gårdagens bröllop. I Sverige lever vi i ett tämligen jämställt samhälle (jämfört med den största delen av resten av världen åtminstone) och den gamla förlegade kvinna/man synen att kvinnan ska helt serva sin man i köksgöromålen är så gott som utsuddad. Händelser och beteenden som följande förvånar således och gorde att jag för några minuter trodde jag hamnat på 1800-talet. 

Jag satt bredvid ett par på middagen som var vänner till brudparet. Någorlunda trevliga Rumäner, som sedan många år bott i Tyskland. Inget konstigt där. Vad som däremot var konstigt skedde vid mathätningen vid buffén. Det är dax för mannen och frun att hämta mat. Frun tar bådas tallrikar och går iväg mot den uppdukade buffén. Mannen sitter kvar en stund, men beslutar sig någon minut senare för att gå efter. Frun har då lagt upp mat till sig och väntar in mannen. Mannen går sedan före och pekar på vad han vill ha, och frun går lydigt efter och plockar på maten som mannen pekat på. Vad fan, är karln oförmögen att ta sin egen mat???!!!! Helt enkelt konstigt, men det gav mig en resa tillbaka till husfrutiden.  

Schwosch

Så fort har dagen ramlat förbi, som ett schwosch. Vad har jag gjort då? Jaa, vaknat hyffsat tidigt för att vara jag och söndag, dvs klockan 8. Ja jag vet inte speciellt tidigt, men det är så skönt att ligga och rävsova lite fram till halv tio snåret.

I stället för att gå upp tog jag min bok och läste en stund, just nu är det "Die letzte Spur" av Charlotte link som ligger på sängbordet. Jag läser lite tyska böcker emellanåt för att förbättra språket lite. Om det hjälper eller inte vet jag inte, men det är lite kul att ha kommit så långt att jag även kan plöja böcker på tyska. Så mycket som jag läst det här året för övrigt har jag nog aldrig gjort. Jag gissar att det är slut med det nu när man får annat att göra med husfix kors och tvärs.

När jag väl klivit upp ringde jag sjöbusen och pratade över en timme och vips så var morgonen förbi :o) Sedan har det som vanligt varit städning och träning på att göra listan. Dessutom har jag äntligen gjort klart översättningen av Hälgetidningen som vi ska ge bort i julklapp till vår jaktintresserade kvalitetsgubbe på jobbet...som faktiskt också heter Helge. Är det inte kul så säg! :o)

Å självklart har jag kommit ihåg att ringa pappsen idag.  

Rapport från gårdagens bröllop

Japp, som lovat kommer här en rapport från gårdagens lite annorlunda bröllop. Jag önskar jag hade haft en mobil som inte varit från stenåldern så hade jag kunnat direktbloggat. Det hade varit kul. Det hade också varit kul att ha med sig kameran för att överhuvudtaget kunna bilddokumentera upplevelsen, men den låg praktiskt kvar på bordet hemma...Jäkla klant!

Kyrkan:
Att ta del av ett Rumänskt-ortodoxt bröllop var ju helt klart lite annorlunda. En präst som sjunger sig genom hela vigselakten och som svingar en sån där liten rökelsemojäng med pinglor på ser man ju inte varje dag. Vad som mer ingick i vigselakten var en stor mängd korstecken, bröd doppat i vin som prästen matade brudparet och dess två vittnen med, bibelpussande, ringvälsignande, promenad tre varv runt altaret med bibelpussande för varje varv och lite annat smått och gott. Vad jag saknade var momentet "Du kan nu kyssa bruden". Det kom aldrig.

Festen:
Ägde rum på en liten gemytlig krog ute på vischan. Som svensk är man ju van att det ska vara strukturerat och uppstyrt allting. Först äter man, det hålls lite tal och lite annat jox, och efter middagen blir det dans och håll igång. Här gick det annorlunda till. Först åt man förrätt, sedan dansade man, sedan åt man varmrätt, sedan dansade man, sedan åt man efterrätt, och ja, sedan dansade man. Och sist men inte minst kom bröllopstårtan fram, och...ja, sedan dansade man kvällen lång.

Vad som slog mig var att det var inte ett enda tal. Ingen som sade ngt och önskade brudparet lycka till. Presenter till brudparet såg jag heller inte röken av.

Klädseln på gästerna varierade allt från vad som enligt Hannah skulle betecknats som muskort kjol (och det var den verkligen, den döljde rumpan, men mer var det inte) och bikerskinnkläder till fina klänningar och kostym.

Kvällen var en upplevelse, men jag saknade sjömannen som support vid min sida i all rumänsk villervalla.

7 timmar fel??

På min fasta trådlösa telefon finns som på de flesta andra en klocka. Trots att jag köpte den billigaste billigaste trådlösa modell som fanns på en välkänd tysk elektronikkedja, finns en funktion som automatiskt ställer klockan (fråga mig inte hur det går till, men den gör det  ialla fall). Det har funkat prima uten bekymmer, vid uppstart, vid omställning till vintertid förra året, och tillbaka till sommarrtid i våras. Men nu efter omställningen till vintertid den här gången har den fått något knäpp och är totalt förvirrad. Den går nämligen plötsligt 7 timmar fel??!! Den tror uppenbarligen att den befinner sig i Kina med sitt lilla nätta försprång. Jag ska försöka prata den till rätta, om den inte ställt om sig på det kinesiska språket också....då kan det bli svårt.

Hemlängtan

Den här helgen är hemsk av två orsaker (minst).

1. Hemlängtan av storlek gigantisk. Sjömannen åker som vanligt hem till vårt krypin i sverige och umgås med familj och vänner. Tungt, jag vill också umgås med familj och vänner, det var så länge sedan vi sågs. Kanske är det ett sting av avundsjuka som gör längtan värre. Varför får han och inte jag? Ja, din dumma brud, om du inte flyttat till tyskland skulle du också kunnat vara med. Nåja, om jag inte hade bott i tyskland hade jag aldrig fått uppleva vad jag kommer uppleva imorgon och det kastar oss direkt vidare till punkt nummer två!

2. Tyskt/Rumänskt bröllop. Som ensam svenska ska jag imorgon lördag gå på bröllop. Det är min kära (hm, nja det var kanske att överdriva, men han är ju i alla fall snäll...kor är också snälla...nog om det) kollega som varit så vänlig att tvinga på mig en inbjudan till sitt bröllop. Hur kan det vara dåligt kan man ju undra, och vaddå tvinga på? Jag har helt enkelt surnat till på att jag inte haft chansen att svara ja eller nej på någon inbjudan, utan blivit indragen i detta genom påståendet "Vi ska gifta oss den 8:e November, kommer du inte blir jag besviken". Är jag överkänslig? Hmpf, hur som helst får jag helt enkelt bita i det sura och hoppas att kvällen bland vilda Rumäner man inte förstår ett ord av kan vara kul ändå. Om inte har jag åtminstone egen bil så jag kan pysa när jag vill. 

Slutgnällt och slut"tyckasyndommigsjälv", jag återkommer med rapport om bröllopet om jag överlevt!

Utmaningar!

Idag har jag fått en utmaning från Ulrika och därför kommer detta:

* Länka till den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta sju saker om dig själv, alldagliga som knasiga.
* Utmana sju stycken bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

So, let's beginn!!

1 Min största fobi är spindlar. Andra insekter med långa ben är heller inga favoriter, och därför har jag alltid en flaska Radar till hands.

2  Jag är sjukligt förtjust i dåliga amerikanska serier. Sitter som klistrad framför Grey's Anatomy och Desperate Housewives.

3 Jag är en känslomänniska och gråter för minsta lilla.

4 Jag har som 18 åring tillbringat 3 månader i Benalla, Australien och jobbat som hästskötare på ett stuteri.

5 Min farfar var sjöman, och nu är jag trots min farmors förmaningar ("Malin, gift dig aldrig med en sjöman") förlovad med, ja, just det, en sjöman. Ödets ironi??

6 Jag har en sne näsa, så sne att vissa har frågat om jag brutit den. Men icke, jag kom ut med sne näsa.

7 Favoritmat - Älskar mormors slottsstek med kokt potatis och sås.

Phu det där var inte lätt :o) Men nu är det dax att utmana ett par kära bloggvänner, jag har inte så många så det blir verkligen bara ett par = 2; Hannah  och Karl, ni är utmanade :o)


2 x söndag

I normala fall kan helgerna och framför allt söndagarna vara lite smått uttdragna så här i ensamhetens tecken. Jag tar mig liksom inte för att åka på utflykter eller äventyr på egen hand. Den här helgen blir inte bättre i och med att det är allhelgona idag lördag = söndag = alla affärer är stängda. Min obligatoriska stadspromenad uteblir med andra ord och matshoppingen inför helgen skedde redan igår. 
Jag får gå och hänga på gymmet ett par timmar...

                                                              
Glad pumpahelg på er!


RSS 2.0