Sen i spåret, eller?

Den här helgen har jag och sjömannen varit hus/djurvakter hos mina föräldrar. Mamma som precis blivit färdig undersköterska blev i examenspresent, bjuden av pappa upp till dalarna på en välförtjänt semesterhelg. Vi tog med oss mormor som sällskap upp och vi blev som vanligt utklassade i frågespelet NE. Hon är omöjlig tanten och spelet var över på nolltid. Nåja, vi är vana att ta nederlag i det där spelet :o) Resten av vistelsen var i alla fall trevlig, och jag fick mig en ridtur också på lördagen. Min kuse var som vanligt yster och hade mycket spring i benen. Härligt att komma ut i de välbekanta skogarna.

I morse ville vi komma upp i lite god tid för att ge oss tillbaka till vårt blå hus. Sjömannen ska ju ge sig tillbaka till Åland och har en båt att passa. Skönt också att hinna vara lite hemma och fixa lite. Hur som helst vaknade jag till i morse av ett hundslick i fejset och lutar mig över och tittar på klockan som visar 08.45. Åh, jäklar, tänker jag och slänger mig upp för att kissa nödiga hundar och matar hungriga hästar i tron om att vi har sovit tämligen länge. Konstigt att inte mormor är uppe, tänker jag när jag bär ut hö till kusarna. Nåja, in igen och duka fram frukost. Sjömannen har klivit upp och kokar kaffe, och när vi sitter och mumsar i oss fil och hemgjord müsli, goda hembakta mackor och dricker kaffe, slänger jag en blick på klockan: 08.30. Men vad i hel....?! Sen slog det mig...Sjömannens klocka visar Ålandstid!

Var är våren?

Å det snöar, snöar och snöar. Var är våren? Inte för att man ska gnälla nu när vi äntligen har haft en riktig vinter. Här i Fagersta har det verkligen varit vinter också med snö och minusgrader i 2,5 månad. Men nu längtar jag efter våren! Förra året vid den här tiden kunde jag sitta på balkongen i Reutlingen i bara kortärmad och njuta av vårsolen. Det känns långt borta just nu när snön vräker ner :o)

I måndags skickade jag upp Sjömannen för att skotta taket för inför ett besök av sotaren som kommer på fredag. Med livet som insats fixade han det galant. När väl vi har Murre på plats, ska jag passa på att fråga huruvida det är möjligt att sätta in en vedspis när vi bygger om köket till hösten. Förhoppningsvis finns det flera rökgångar vi kan koppla in oss på. 

                                                                 

En anledning till att ge sig upp på taket, var att mäta hur stort det är. Besiktningsprotokollet från anticimex visade på att vi måste byta ut det snarast möjligt. Vi har tänkt att det ska bli ett påskprojekt, så nu måste vi ta in lite offerter på material. Arbetet gör vi själva med hjälp av pappsen och storebror, det ska bli skönt att slippa ett läckande tak!

                                                                 
                                       Riktigt så här illa är det inte med vårat tak , men läcker lite gör det :o)     

                                                                 
                                                                 

verkligen dax

Inte speciellt många inlägg har det blitt på sista tiden...Vi får se om jag kommer igång nu då kanske, eller om det bara blir en enpetare den här gången med.

Livet i det blå huset springer på och vi har fått en hel del gjort. Vårat första rum är i princip färdigrenoverat (bara ett par av dessa försmädliga listbitar kvar...:o) och det blev riktigt fint. Golvet har vi slipat av och lackat, och 3 av väggarna är prydda med äggskalsvit färg och en med en brokig fondtapet. Så här blev det:

                                               

Vägen dit var långt, här kommer ett par renoveringsbilder:

                     
                    En liten del av glittermattan                                   Snöar det inomhus? 

                        
Nej, det är sjömannen extrarknäcker som golvslipare, och visst blir det fint? Här ses även ett litet
smakprov på dom fina tapeterna som satt här innan

RSS 2.0