Helg = Sovmorgon?

Visst är det väl mycket det man ser fram emot, när det närmar sig helg? En skön sovmorgon. Ingen skrällande väckarklocka, utan bara stiga upp när man slår upp sina ljusblå, dona runt lite i lägenheten, äta frukost i lugn och ro... I morse slog jag upp ögonen klockan 06.00. Är det ett skämt eller? Helt klarvaken 06.00 på en lördag. En vanlig dag har jag klockan på 06.15 och vaknar som en zoombi. Nehe, ingen idé att ens försöka somna om.

Så, jag gick ut och hämtade datorn i vardagsrummet, kröp ner i sängen igen och efter tips från Ulrika startade jag igång en av veckans sommarpratare Max Tegmark - Professor i astrofysik. Otroligt rolig lyssning om det oändliga universum och parallella världar.

Efter en och en halv timmes skönt lyssnande på hjärnvrickande prat och skön musik var klockan 07.45. Jag lade bort datorn och blundade lite. Nästa gång jag tittade på klockan var hon 09.30 :o) Sovmorgon de luxe! 

Pannben

Idag är torsdag, dvs dax för ett av mina väl inrutade och planerade joggingpass. Till hjälp när jag springer har jag en pulsklocka som är utrustad med bla 2 st timers. En är inställd på 2 minuter och den andra är för tillfället inställd på 6 minuter, dvs 2 min gång och 6 min jogg... totalt 24 min lugn jogg står det i träningsprogrammet.

Jag har förstått att jag inte är den enda med mitt "problem", utan genom andra härliga bloggare har jag sett att fler är innehavare av samma typ av pannben som jag: Det där med lugn jogg går tyvärr inte. Jag kan inte jogga lugnt. För dom som ev ser mig när jag joggar, tycker kanske också att det är just jogg, men min "prima" kondis och den skapligt kuperade omgivningen gör att pulsen säger ngt annat. När jag idag kom hem från min tur visar min pulsklocka på en medel (!) puls på 160, och en maxpulsnotering på 179.

Jag vet inte, men lugnt kan man väl inte kalla det.

Fotbollsyra

Här i Tyskland är alla fotbollstokiga. På jobbet ordnar man till och med en TV i ett av konferensrummen och det är tillåtet för dom som jobbar kvällsskift att stämpla ut och se matchen för att sedan återgå till jobbet. I Tyskland, eller åtminstone här i Baden-Württemberg bor väldigt mycket turkar. Ikväll smäller det! Tyskand möter Turkiet i fotbolls EM. En tämligen prestigefylld match.

Jag bryr mig inte mycket om fotboll och sedan sverige åkte ur EM är intresset genau = 0,00. Tyvärr så måste man ju ändå lida av denna fotbollsfeber. Oavsett hur matchen slutar ikväll kommer det bli ett herrans liv. Här nere och i resten av södra europa har man en förkärlek till att ge sig ut i bilen och tuta för fulla muggar när det firas...ett fenomen jag inte riktigt förstår mig på. Som en normal sovande innevånare uppskattar man inte ett tutande inferno utanför fönstret mitt i natten...

...Sov så gott...
                                                                              

Längtan

Ensam är ett ord som klingar negativt, och lite tragiskt i dom flestas öron, men ensamheten har två sidor tycker jag. Ensam, i bemärkelsen att få vara själv, göra vad man vill och inte behöva ta hänsyn till andras viljor kan vara en lyx för många. Ensam, den andra sidan, är nog en ensamhet man inte valt själv, den lite mer tragiska ensamheten.

Min ensamhet består av bägge karaktärerna. Ibland kan jag verkligen njuta av att bara strosa runt och göra vad jag vill, men ibland kommer den andra sidan smygande och liksom lägger sig som en snara runt hjärtat. Den här helgen som varit har den där sköna ensamheten, självheten, lyst med sin frånvaro. Kanske för att det är en sån familjehelg där hemma i Sverige, kanske för att Henrik gett sig iväg, förmodligen en kombination. Men i normala fall, de flesta dagarna trycker jag undan ensamheten och försöker njuta av självheten.

Längtan är ngt helt annat, men som ger samma symptom som längtan nummer 2. Jag kan längta så mycket ibland så jag tror hjärtat ska stanna. Nedan kommer en längtanlista som kanske gör det hela lite lättare. Dom två första punkterna är i kronlogisk ordning, resten kan jag inte rangordna .o)

1. Henrik - Den obotlige sjömannen, som jag alltid kommer att längta efter när han är borta
2. Henrik - Han får nummer två också för det är en stor längtan :o)
3. Familjen - Jag längtar efter att kunna ta bilen och på ngn timme eller två vara hos någon del av familjen.
4. Middag i glashuset hemma på Rälln, med solen som går ner över stalltaket. Ujujuj vad det är mysigt.
5. Mina kära goa goa vänner där hemma. Samma sak där, tänk att bara kunna svänga över.....
6. Kommunikation - Jag kan längta efter att kunna säga det jag vill utan att leta ord. 

Jag har säkert glömt ngt jag längtar efter, men slutsats - Jag börjar längta hem :o)
 


Jogging

Flämt, frust och flås! Jag kände mig som en flodhäst med blyvikter i fötterna idag på morgonens joggingtur.

Efter en mindre vadslagning och en hel del frustration över att väga x antal kilon för mycket, bestämde jag mig för att göra ett allvarligt ryck med träningen. Det finns en bra sajt på nätet www.marathon.se där man kan skriva ut träningsprogram om man vill komma igång med joggingen. När man som jag har risig kondis, eller om man har anmält sig till ett lopp man vill springa, är det en utmärkt hjälp att komma igång. 

Hur som helst gav jag mig ut i morse före 10 i tron om att hinna ut före hettan. Efter ett par km i värmen (jag tydligen inte undkommit) gjorde sig vätskebristen sig påmind, och den resterande turen gick i myrtempo. Nåja, motionsrundan blev av i alla fall och det är väl det som räknas.

Efter en veckas träning och lite bättre kosthållning visar vågen i alla fall en hel del mindre än startvikten! Peppande!

                                                                    
                                     
                                                       Sommarlunch i semsterstuk, men mmmmm gott!!  :o)


44 grader

Japp, 44 grader visar termometern på balkongen när klockan är 18:05. Inte ngt vidare skönt att sitta där minsann, utan det blir till att stänga balkongdörren och sitta inne det.

Idag är det stadsfest i Reutlingen. Jag var ner en sväng vid lunchtid för att titta vad som var på G. Det var ganska mycket folk för att vara så pass tidigt och på torget var det full fart med familjeuppträdande. Som vanligt när det ordnas ngt i tyskland flödar det av mat och öl, så jag slog mig ner en stund med min lunch; grillad kotlett i bröd, dock ingen öl, men väl en flaska vatten, för att titta lite på uppträdandena. (Försökte ta lite bilder, men tyvärr satt jag lite för långt bort för att det inte skulle bli ngt annat än några prickar på en enorm scen) 

På vägen hem vilade jag lite i parken, tog en slurk ur min vattenflaska, och tittade på ett brudpar som höll på att ta sina bröllopsfoton. Bruden hade en hemsk klänning i form av gräddtårta med maräng och fluff, brudgummen såg mer normal ut, men hade i sin tur ngn silvrig väst som såg riktigt slimmig ut.

Väl hemma satt jag mig på balkongen (då fortfarande skugga där) och lyssnade på Sommar i P1 på webbradion. Idag var det betraktelser från Fredrik Lindström om Den mänskliga faktorn, människans förnuft och resor till Mars. Mycket intressant hörning.                                  

Midsommar

                                                              

                         Glad midsommar önskar jag från ett icke firande Germanien!!

Frimärksköp

Idag har jag hittat ngt där tyskland har ett helt tvärtomsystem jämfört med sverige. Dagens betraktelse handlar om frimärken.

Sverige:
Du kan köpa frimärken överallt UTOM på Posten. Posten finns ju i och för sig knappt eller, och nu inte heller Kassaservice om jag förstått det hela rätt. En händelse som etsat sig fast i huvudet på mig var när jag i godan ro och med gott humör traskade in på Kassaservice på Gränby Centrum i uppsala för att köpa just frimärken till utlandet. Svaret jag fick när jag äntligen köat fram till kassaluckan var, och jag citerar ordagrant "Men lilla gumman, det förstår du väl att du inte kan köpa frimärken här?!"  Nej hur kan jag vara så dum att tro det....

Tyskland:
Du kan (nästan) INTE köpa frimärken någon annanstans än på Posten. Det är bara att knalla ner på stan det. Här går det inte så lätt som att be om ett frimärke i kassan på Rewe. Enda undantaget från posten är frimärksautomaten som står mitt på torget i Reutlingen. Men ska man som jag skicka brev utomlands, finns bara ett alternativ - Posten

                                                                     
                                      Det här måste vara det coolaste frimärket i världshistorien - Master Yoda

9 veckors sjömansänka

Jaha, då var dagen kommen. Dagen då jag lämnade av fästemannen (visst är det kul att kunna skriva fästman :o) på flygplatsen med vetskapen att vi inte kommer att ses på 9 veckor. 9 veckor kan tyckas vara kort tid och inget att klema över, men i min lilla tyska värld känns just idag dessa stackars veckor som en evighet. Konstigt nog så behöver man bara ett par dagar att acklimatisera sig och sedan går det ganska bra igen. Jobbigaste tiden är alltid ett par dagar innan han far, så istället för att njuta ordentligt av varandras sällskap så blir det en hel del ångest i Germanskans hjärta.

Som tur är har jag lite besök att se fram emot under tiden. I början av juli kommer ju mina kära vänner ner med hela goa familjen, det ser jag verkligen fram emot!!!! 6 personer i en trea kan tyckas trångt, men finns det hjärterum så finns det stjärterum, och hjärterum det finns det gott om :o) I slutet av Juli kommer mamma med väninna ner (Fjärde gången lilla mor, du har varit en flitig besökare! ), och sist men inte minst håller mina svärföräldrar  och Per på att planera en bilresa hit ner (Vinförrådet måste fyllas på :).

Så som det ser ut kommer jag nog ha någorlunda planerade 9 veckor. Men sakna min sjöman, det gör jag alltid! Så kör nu försiktigt över oceanen och kom säkert hem igen!

                                 
                
                  Den lilla 300 metersbåten som ska styras till Kina och tillbaks = ca 9 veckors trip

Balkongfint & Hästskitsgrillning

Helgen har swoschat förbi i ett huj som vanligt och när jag har fästemannen här går det ju ännu fortare. Jag har funderat ibland på om man inte skulle rikta in sig på att ha riktigt tråkigt ihop emellanåt. Tråkigt = tiden går långsamt och man får mer tid (ehhh typ...) tillsammans.......eller ja en timme kommer ju alltid vara en timme, men timmen går ju långsammare när man har tråkigt...hmmmm ska nog inte försöka hitta logiken i det där...

Hur som helst....fredagseftermiddagen gick åt till att göra balkongen fin. Jag har ju tidigare lovat bilder från planteringarna och så här blev det.

                         

I lördags strosade vi bara runt på stan och hade det skönt. Eftermiddagen gick åt till dagens stora projekt bullbaket, och här är resultatet av det:

                        

Ett stort berg av goda goda kalorier. Bullarna blev i alla möjliga former och storlekar och Henrik påstår att han tillverkat alla snygga bullar, och alla med lite konstiga former är mina :o)

Bullarna kom till bra nytta på söndagens utflykt. Vi hade blivit bjudna på grillfest av mina nya tyska vänner. Jag visste att grillplatsen var vid stallet, och att mina vänner är en aning bohemer, men att det skulle bli en äkta hästskitsgrillning visste vi inte :o) Lite otur med vädret hade vi också, regnet verkligen öste ner emellanåt, därav det fina taket. Men trots en skitkärra till granne och en och annan fluga var det trevligt ändå :o)


                                    


Saharasand

Japp nu blir det mera väderrapporter:
Först en uppföljning från gårdagens rapport. I regnovädret som drog förbi mig här nere i söder igår druknade (!!!) 3 personer. "Drukna i ett regnväder" tänkte jag för mig själv i bilen på väg till jobbet "underbett??". Nej det handlade inte om stans underbett utan om att när himlen öppnade sig, blev det en så kraftig flod nere i dalen så källare fylldes på nolltid (en tant blev fast i sin källare)) och bilar sveptes iväg (Två personer kom inte ur sina bilar). Läskigt!

Nästa väderobservation är resultat av min balkongröjning jag haft nu på kvällningen. Det var dax att ta hand om och kasta alla blommor som vissnat under mina sverigevistelser för att kunna plantera lite nya framåt helgen. På hela balkongen låg ett tunnt, tunnt lager med finkornig sand. Sand som tydligen kommit med de varma vindarna från Sahara. Jag bor verkligen i söder!!

Väderobservation nr 3.....nej jag skojade bara, bästa att avsluta det här innan jag får jobb på SMHI. Men jag lovar en bild på nyplanteringarna när det väl blir av.

Måndagspris

Nu är jag tillbaka! Jag har inte gett upp mitt bloggande nu heller, jag har bara varit hemma i sverige och haft semester. Nu är jag dock tillbaka till verkligheten och ligger på soffan efter en arbetsdag och lyssnar på åskans muller och tittar på blixtarna som far förbi över himlen. Det är skönt efter en dag med tryckande 30 gradig värme att det laddas ur lite i luften. Men jag tror åskan här nere i tyskland är annorlunda mot den hemma, här mullrar det liksom hela tiden utan uppehåll, och mitt i mullret kommer en blixt då och då.

                                                                   image24

Idag har jag förundrats över ännu ett tysklandsfenomen. Jag har ju avhandlat ett och annat på den här bloggsidan, och nu kommer ännu en observation:
Bensinen här är alltid billigare på måndagar! Varför frågar jag mig (?!) men jag kan inte komma på ngt vettigt svar, så ni som flitigt läser min lilla blogg kan ju gärna få komma med förslag. Det måste vara ngn helt vanlig tysk logik i det hela, men min svenska logik räcker inte till för att luska ut det. 

Och så till slut måste jag ju också lägga ut en notis om att jag nuförtiden är förlovad!!! Henrik och jag slog till i onsdags vid en mysig vistelse på Stjärnholms slott.
                                                                                 image25
                                                               

RSS 2.0