Jul jul strålande jul!

Nu är jag åter i Sveriges land. Efter en lång resa genom tyskland på Autobahn stog jag i fredags på sverige rikes mark. Nu är jag och sjömannen hos mina föräldrar och firar juldagen med frosseri av kalkon, lamm och knäck. Precis som det ska vara!

Snart byter bloggen skepnad, jag är ju ingen Svenska i Germanien längre, utan en helt vanlig svensk i sverige med villa och volvo. Vovven saknas i Svenssonlivet och den kommer nog inte in i bilden än på länge. Livet i villa är inte än lika bekvämt som i lägenheten i Reutlingen. Vi saknar en hel del triviala ting som lampor, telefon och internet, men det kommer väl så småningom. 

Nu är det dax för julsnapsen, men välkommen till min nya blogg om ett par dagar....eller ett par veckor beroende på när internetlinan hittat fram :o) 

En snöskottares dagbok

Denna lilla histora har jag fått som mail ngn gång. Just idag läste jag den på denna humoristiska blogg babiantuttar och skrattade återigen så tårarna rann.

9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort.

Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.

12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet!

Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e December
50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men jag tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme...Roligt..

17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Harry säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger också!

22:a December
Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

23:e December
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan kärringjäveln ljuger!

24:e December
15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra han genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt.. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen..

25:e December
God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!! Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog till den jäveln i huvet med skyffeln...

26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!! Och allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna...

28:e December
Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December
25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

30:e December
Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvet och kärringen har åkt till sin mamma...

31:a December
Eldade upp hela jävla hushelvetet.. Ingen mer snöskottning här!!

8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig men varför är jag fastbunden i sängen?

I morgon ryker möblerna

Japp, imorgon kommer flyttfirman och packar och kör iväg med mina möbler. Sedan blir det till att bo ett par dagar ala camping...fast utan matlagningsmöjligheter. Jag har spis och ugn, men inga kastruller eller stekpannor :o) Jag har iallafall plockat ihop en liten överlevnadskorg med kaffepanna, kaffe, och lite annat smått och gott. Tur att det finns restauranger i stan.

------------------------------------

Inlägget skulle självklart ha publicerats igår, men det var ngt knas men blogg.se.
Nu är hursomhelst helt tomt i lägehheten och jag sitter på en madrass med dator på golvet och skriver. Charmigt spartanskt skulle man kunna säga :o)


Livets mysterium!

Hur mycket är en portion spagetti?? Det måste vara livets stora mysterium. Med allt annat är det lätt, 2 dl makaroner, 2,5 dl soppa, vad som helst annat går att mäta. Men långa smala torkade degtrådar, hur mycket ska man koka?? Omöjligt! Tips?....Nån??....

Jaaa jag vet det finns några sådana där löjliga mått med hål i, men jag tycker dom är för fåniga för att köpa.

Måste rädda spagettin innan den återgår till att bli deg igen. Kanske får jag gå hungrig, kanske blir jag stoppmätt, mal sehen, mal sehen....

                                                             
                                                Också ett mysterium, när är den lagom kokt...


Ugnsrengöring

Det är inte kul att städa ugnen!!! Den som säger emot ljuger! Nästa ugn jag köper ska ha pyrolytisk rengöring, punkt!

Schwischa upp ugnen i en massa grader, och kvar av allt jox som fastnar på ugnens väggar och tak förvandlas till lite svart sot. Himmelriket!!

Packad och glad

Nä, jag har inte druckit sprit, men jag packar som bara sjutton. Det är inte kul att packa på egen hand och jag får liksom inget flyt. Det blir lite plock här och lite plock där och lägenheten är ett enda virrvarr av prylar. Egentligen skulle jag inte behöva packa en pryl själv, det har flyttfirman betalt för att göra, men jag har ingen lust att låta dom gräva runt i min underklädeslåda :o)

Nu ska jag nog unna mig en paus och ta en dusch för att sedan pipa ner på stan en sväng. Måste nog köpa mig en sista lunchkorv i fralla innan jag lämnar stället. Kanske hittar jag en passande nyårsblåsa också om jag har tur :o)

--------------------------------------------------------

Uppdatering:
Visst hittade jag en fin nyårsklänning! Den ser ut så här:

                                                                      

                                                                     Visst är den fin i sin enkelhet!

Nytt Kapitel

Fler än en gång har man ju hört att livet visualiseras som en bok. Boken har självklart en massa kapitel, med historier och bihistorier som vävs in i varandra på alla möjliga och omöjliga sätt. Vänner och kärlekar kommer och går, kanske mer frekvent i början av boken för att sedan bli mer konstant några hundra sidor in. Nya saker sker, livet förändras, och hela tiden kommer nya faser i livet.

Jag är precis på väg att avsluta ett kapitel och starta ett nytt. Kanske är det inte bara ett nytt kapitel utan till och med en helt ny del. Vissa kapitel kanske man helt skulle vilja stryka, det går helt enkelt inte alltid bra i livet, men det här som jag nu avslutar kommer jag nog mest att minnas med glädje.

I min stora Livsbok är det strax dax att vända blad. 
 

                                                                                


Lucian Sture?

Jämställdhet är bra och något man ska sträva efter. Män och kvinnor ska ha lika lön för lika arbete och bägge könen ska ha lika stor chans att få ett visst abete om man har liknande meriter och kunskaper.

Kvotering har jag lite delade känslor om. Visst är det bra att få in män i kvinnodominerade yrken och tvärsom, men om det tullas på kunskaper och krav hos dom anställda blir jag förbannad. Jag tänker mig scenariot med en inkvoterad kvinna i brandkåren till exempel (inte för att jag hört att det hänt, men om man ska dra det till ytterligheterna...). Jag är fast i ett brinnande hus och in kommer en liten klen inkvoterad dam som inte orkar släpa ut stackars rökförgiftade tunga mig. Nej tack!

Så i tema jämställdhet: Vad är det jag läser angående manliga Lucior i de svenska medierna? Jag är ledsen alla jämställdhetsfreaks, men Lucia var en kvinna och kommer så förbli hur jämställt samhälle vi än lever i. Historian går inte att ändra på, sorry grabbs, ge upp den kampen. 

                                                                        

Fönstertvättning

Vad är roligare att göra på 2:a advent än att tvätta fönster?? Ungefär vad som helst tror jag, men nu har jag klarat av hälften ungefär och behöver en välbehövlig bloggpaus.

Min mamma som normalt sett kommer med mycket bra husmorstips, tipsade om att en spann med vatten med lite diskmedel i, och en sån där fönsterskrapa är det absolut snabbaste och bästa. Kan så vara om man inte har en skrapa som är oduglig, för stel och lämnar en massa ränder efter sig. Nej det blev till att ta fram den hederliga fönsterputsflaskan och en fönsterputstrasa av fusksämskskinn istället. Men varför är det så rackarns svårt att inte lämna kvar några spår i hörnen?? Husmorstips?

Det fanstastiska med att tvätta fönster är ju att man faktiskt ser ut igen....otroligt...är det så här världen ser ut inifrån!??!! Synd bara att man inte får njuta speciellt länge av dom glasklara glasrutorna....

St: Nikolaus

Idag är det lördag den 6:e December vilket betyder St:Nikolaus här i Tyskland. Jag har inte riktigt koll på vad dagen innebär förutom att barnen (och kanske vuxna med för den delen) får presenter. Jag har inte varit snäll nog att jag fått någon present... Förra året fick vi minsann en fin chokladtomte av vår hyresvärd, men dom har snålat in på det i år.

En lördag betyder ju som vanligt en sväng på stan och jag har fixat det sista lilla julklappsplocket som saknades. Nu anser jag mig fullständigt klar och kommer till det roliga med att slå in och fixa. Sedan blir det till att ta upp en flyttkartong från källaren och packa ner allt i och skriva JULKLAPPAR på med stora bokstäver på.
Hoppas inte flyttgubbarna snor den då bara :o)

Här helt appropå en fin bild jag just fått. Jag var en solstråle redan som liten! En dregelunge var jag tydligen också :o)

                                                      

2 veckor!

2 veckor kvar!
2 veckor kvar till flyttbilen kommer.
2 veckor kvar till sjömannen och mor kommer ner och agerar flytthjälp.
2 veckor till avsked av mina tyska vänner och kollegor.
2 veckor kvar till hemfärd.
2 veckor till att vara hemma hos nära och kära...för gott!
2 veckor till att få flytta in i vårt efterlängtade hus.
2 veckor (lite drygt :o) till jul.

Jag längtar till om 2 veckor!

RSS 2.0