Rällnblogg

Nu har en vecka av semestern passerat, och åååå vad skönt det har varit. Schemat har varit fullt med att besöka kompisar, familj och gamla arbetskollegor, men vi har också haft tid till att bara slappa, äta glass och andra typiska semesteraktiviteter.

Helgen har gått åt till att besöka ett av de finaste bröllop jag varit på. En av sjömannens bästa vänner har gift sig med sin Ninni i sommarorten Öregrund. Allt var ordnat och planerat in i minsta detalj och till och med vädret stog på brudparets sida. Efter vigseln tog vi oss till festlokalen med båt genom skärgården, och vattnet var spegelblankt och solen sken. Inte ens bruden som har värre anlag till sjösjuka än mig behövde några sjösjuketabletter.

Idag har vi bokat in en golfrunda. Det ska bli jättehärligt i det hällande regnet....Men det faller ju på golfarens lott att spela i det vädret som bjuds, och tyvärr har vi inte lika bra kontakt med vädrets makter som brudparet.


Tråkig start på Semestern :o(

Det är inte första gången i år. Det är 5:e. Urinvägsinfektionerna har avlöst varandra under de senaste 12 månaderna och det är ett rent helvete. I natt var det dax igen. Folk talar om tandvärk, magont och nageltrång, men utan att jag haft någon av dom andra åkommorna jag tror faktiskt att det här är snäppet värre. Av någon anledning sätter sig det här inte bara på kroppen, utan även på knoppen. Att ständigt känna sig kissnödig utan att kunna göra något åt det, skulle kunna fungera som en perfekt tortyrmetod. Som tur är finns snabb hjälp att få och jag hyllar varje gång fyndet av penicillinet. Undrar hur världen sett ut utan detta fantastiska läkemedel!!

Efter ett par små piller (Låter lite knarkaraktigt :o) mår jag som en prinsessa och nu jäklar kan semestern bara bli bättre!

Äntligen Semester!!

Ja äntligen är det dax för semester!! Det har varit en lång sommar utan ledighet än så länge, men nu är det även min tur. 17 dagar av Sverigevistelse tror jag kommer göra mig gott. Som grädde på moset kommer ju min sjöman hem i morgon också efter 9 långa veckor på dom sju haven (eller åtminstone 4 hav om jag räknat rätt...) , HURRA!!!!! Det är med andra ord ingen slump att jag lagt min lilla semester så här sent på sommarn. Det känns lite bortkastat att ha semester när inte herrn är hemma. Det är ju inte direkt så att vi ses så mycket så vi tröttnar på varandra.... 

Det är dock en ganska inrutad och planerad semester med besök till höger och vänster, men det gäller ju att passa på att träffa familj och vänner när man nu väl är hemma. Som tur är har vi dom flesta ganska samlade runt omkring oss, så lite bara varande kommer det nog också att bli.

Bloggandet kommer det nog bli tunnt med under dessa två veckor, men det är ju ni som läsare vana vid :o)

Om inte förr hörs vi om två veckor, möjligen och förhoppningsvis kommer jag med lite roliga nyheter....!

Auf Wiederhören!

OS - invigning

Jag gissar att jag är en av ungefär 2 miljarder människor som bloggar om OS invigningen just idag. Nåja, ingen blogg är väl den andra lik, så det får gå.

Jag missade hela gräddbakelsedelen med all pompa och ståt, akrobatik, människor som rör sig i otroliga formationer, färg och ljusspel. Jag ju sett några invigningar förr så jag kan tänka mig ungefär hur det var, men som vanligt liiite mer tillspetsat än föregående OS. Nej, jag slog på TV:n ungefär när land nr 150 tågade in på arenan. jag tycker det är fascinerande att se dom enorma skillnaderna från land till land. Länder som USA eller Australien tågar in med sina hundratals deltagare, och så kommer Samoa, Virgin Islands eller Mikronesien med sina 2 eller 7 personer, gulligt på ngt vis.

Jag tyckte nog att Kina skötte sig med invigningsprocedurerna, ända tills det var dax att hissa den Olympiska fanan. Då försvann genast den lite mystiska och sköna stämningen som normalt sett ligger som ett flor över hela OS invigningen. I ett slag sken det hårda och kommunistiska Kina igenom. Kanske är det mina associationer med extremt väldrillade militärer med spikraka ben som ger dåliga vibbar, men där försvann i alla fall min invigningsfeeling.

                                                                         

Folkvett i duschen

Hur kommer det sig att vissa människor inte tar någon som helst hänsyn? Var kommer denna ickehänsynsgen ifrån?

Hmm två frågor inte jag kan svara på i alla fall. Dom flesta människor, inklusive jag själv, känner någon typ av stress om man vet att någon eller några väntar på en. Världens längsta kö vid charkdisken på Ica gör att man t.ex. inte står och smakar på 100 olika ostar innan man bestämmer sig.

Igår var jag på Reutlingen Freibad och simmade. Det var superväder och massor med folk både i bassängerna och eftersom det var kväll och folk var på väg hemmåt, även i omklädningsrummen. När jag simmat klart och stog där i duschområdet och väntade på söliga tyska tanter slog det mig att ingen av dessa tjejer/damer har åkt tjejvasan. Där får man genom den hårda skolan lära sig att duscha kvickt och effektivt. Gör man inte det i målet i Mora åker man ut med huvudet före, duschad eller inte. När det står en ringlande kö på 20 personer behöööver man inte massera hårbotten 10 minuter med schampo, ta fram skrubbvanten och lägga en hårkur.

Hade jag kunnat ordet hänsyn på tyska hade jag sagt ngt, men nu gjorde jag som vanligt. Höll klaffen och kokade inombords.


Besök 2

Oooouup, nu var det länge sedan igen. Jag är en dålig bloggmänniska. Men nu så, nya tag :o)

Det har hänt en del sedan sist. Jag har haft besök av två damer, nämlligen min mor och hennes barndomskompis Annika. Så här ser dom ut när dom gör det dom är bäst på:

                                                                    

Jo det kan väl erkännas att det blev en del ätande under besöket, och det var väl inte bara nyttigheter. Konstigt nog visade det sig inte på vågen. Här nedan lite fler bilder från besöket.

                                                
                                        självporträtt...                                         Domen i Ulm

                                                     
                                                                    2 Damer i Ulm

                      
              Schlurp, Caipirinha, mmm gott                             Fika på Torget i Bad Urach

Tack för besöket, välkommen åter mina damer!


RSS 2.0