Tack Ingvar!

I lördags tog jag och Gustaf en utflykt till räddningen för alla svenskar som bor i utlandet, IKEA. Från Reutlingen har vi två närliggande städer där det svenska lilla Mekkat går att finna, Sindelfingen och Ulm. Till Sindelfingen är det något närmre, men å andra sidan håller dom på att bygga om vilket gör stället till totalt kaos. Vi beslutades oss således utan större besvär för att satsa på Ulm. Det tog oss en timme och en kvart att ta oss dit, vilket är ganska överkomligt med tanke på vårt vägval. Vi valde att följa skyltarna, vilket var ett misstag eftersom vi bor i Schwabland som motsvarar småland, dvs snåland. M.a.o. leder skyltarna oss den närmaste vägen till Ulm och inte nödvändigtvis den snabbaste...
Väl framme var det en fröjd att gå omkring bland Furhult, Bertil och Svalka. För Tyskarna och alla andra nationaliteter där ute i världen som fått äran att inneha ett IKEA måste alla namn på prylarna verkligen vara jibberijibberisch :o) Till och med köttbullarna i restaurangen heter köttbullar. Heja Ingvar, du är min hjälte!
Men det bästa av allt med att besöka IKEA är att få ta en sväng i Sverigeshopen. Där finns allt en svensk kan behöva. Ingvar brukar vara duktig på att förse oss med varor anknytna till årstiden, så ett par flaskor Blossa vinglögg, en Blossa Jubileum och en burk pepparkakor åkte ner i shoppingpåsen. Sedan finns det ju förstås alltid Kalles Kaviar, Abbas sill, Ballerinakakor och Ahlgrens bilar!
Tack Ingvar!!

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Mmmm, glögg! Och en äkta Stolle till!
Kram

2007-11-19 @ 21:45:28
Postat av: Erik

Jadu, en puff av Sverige behöver du nog, så du inte börjar klä dig i förkläde och tyrolerhatt

2007-11-20 @ 18:29:43
URL: http://eriknorwalds.blogg.se
Postat av: Erik

Men hörrö, en synpunkt bara:
Det vore skönt för läsaren om det kom lite luft mellan styckena :)

2007-11-20 @ 18:53:47
URL: http://eriknorwalds.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0