Schloss Lichtenstein

Igår var vi (jag, Marianne och Bernt (mina svärföräldrar)) på en väldigt mysig utflykt till Schloss Lichtenstein. Nu är det inte ett slott i landet Liechtenstein jag pratar om utan en slottsruin som tillhör den lilla byn Lichtenstein som ligger alldeles utanför Reutlingen. Till slottet är det skyltat med en sån där brun kulturskylt, med andra ord ett utflyktsmål! Dit bestämde vi oss för att åka och titta på utsikten över början på de Schwäbiska alperna och beundra slottet självt som ser ut att vara en förlaga till någon Disneyproduktion. När man slingrat sig upp för alpvägarna och en liten liten skogsväg möts man av en stor parkering och en parkeringsvakt som kräver oss på 1 euro i parkeringsavgift. Oväntat, men varför inte? För sin euro fick man höra på en gammal plirig man med basker som spelade på sitt positiv (finns dom kvar verkligen dom där positivspelande pliriga gubbarna? Trodde de bara fanns hos Pippi Långstrump...) så det var värt varende cent :o)
Utsikten från slottet är verkligen helt fantastisk!! När vi tröttnat på att glo på utsikten från slottsträdgården gick vi tillbaka mot parkeringen och positivplinget. Där finns också en liten kiosk med lite utomhusbord där man kan få en enklare lunch. Hungriga var vi så vi beställde dagens soppa och en bratwurst med bröd. Till det en öl och en apfelschorle (kolsyrad äppeljos) till mig som körde. Ganska otroligt egentligen att kunna sitta ute, lyssna på positivspel och äta lunch i november utan långkalsonger, halsduk, mössa och vantar!

  image3   image2 

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Åh, vad skönt det där lät, sitta ute i november! Här regnar det och är grått idag. I helgen såg vi första snön...hmmm, eller var det frost?

2007-11-06 @ 13:57:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0