Nästan ett blått hus

Inom budgivningens liv och leverne finns överhuvudtaget ingen etik och moral. Köparna kämpar om ett hus dom tycker om, tills det förmodligen är överbetalt, och säljaren sitter och gnuggar händerna och räknar stålar. Hm, kanske är jag något färgad av dagens händelser, och jag skulle säkert se det på ett helt annat sätt om jag själv satt med ett hus som skulle säljas.

Idag hände följande:
På eftermiddagen ringde mäklaren och meddelade att de andra som budat på huset inte ville lägga fler bud, och att vi som lagt högsta budet fått huset. Säljaren hade godtagit vårt bud och livet var frid och fröjd!! Vi hade vårt första hus!! Ett blått!! Glädjen varade tyvärr inte mer än fem minuter. Efter att jag ringt sjömannen och kvittrande berättat att vi vunnit budgivningen, ringer mäklaren upp igen. Hon har fått ett samtal från dom andra intressenterna som ångrat sig och trots allt vill lägga ett bud till. Så fastän köparen godkännt oss som köpare och budgivningen är över, kan tydligen nya bud komma in, och säljaren får bestämma om överenskommelsen om husköpet består, eller om budgivningen ska fortsätta. Den snåle och girige jäkeln ville förstås att den skulle fortsätta. Vi la dock ett bud till och hoppas att dom ger upp den här gången.

Vi behöver verkligen ett hus, ett blått

                                                                      
                                          Huset är inte runt som Muminhuset, men ack så blått :o)
Kommentarer
Postat av: Ulrika

Nämen vafasen, om man får använda så starka ord!!

I Stockholm gör sura lägenhetsköpare uppror, dom vill inte slutföra sina affärer nu när bostadspriserna i storstaden rasat. Anar man konspiration, vem 17 bjuder emot i Fagersta??

Jaja, den där marknaden lever ett eget liv. Det viktigaste är att ni får ert blåa hus och att kontakten med säljarna blir bra, ni kanske kommer få heja på varandra på ICA eller Konsum i många år framöver!

Ha en skön helg!

2008-10-10 @ 21:51:55
URL: http://pysseliten.blogspot.com
Postat av: camilla

Fy sjutton va fult gjort!!!Har det varit en vanlig auktion på lösöre hade det aldrig gått att höja priset när man klubbat igenom det.Men tydligen är en husbudgivning nåt HELT annat...visst,det handlar om MYCKET mer pengar men ska man behöva vara orolig o osäker om man fått köpa huset eller inte ända tills allt är påskrivet o klart??detta visar tydligt vilket girigt samhälle vi lever i,pengar är makt.suck.

Men ni får tänka positivt,det var säkert nån mening med det hela.Drömhuset står kanske o väntar bara runt hörnet o färg,det finns det massor av så ni kan ändå få erat blåa hus:)

Lycka till med ert fortsatta husletande!

Kram Camilla

2008-10-10 @ 23:34:21
Postat av: Anonym

Trist, men hoppas ni går vinnande ur ändå om än lite fattigare första chansen. Dessvärre är ju inget någonsin klart förrän köpet är påskrivet som säljare har man rätt att ändra sig fram tills dess.

2008-10-13 @ 13:31:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0